Skip to main content

Sepet

Arama Motoru Optimizasyonu

E-Ticaret Sektörünün Parlak Geleceği

Yazar: 1 Mayıs 2016Aralık 25th, 2019Yorum Yapılmamış

Dünya genelinde en hızlı büyüyen sektörlerden olan e-ticaret üzerine dev markalar yatırımlarını sürdürürken yapılan araştırmalar ülkemizdeki dijital pazarın beklenen hızla büyümediğini gösteriyor. Türkiye’nin en büyük 100 perakende markasının 35’inin hala herhangi bir e-ticaret faaliyetinde bulunmuyor oluşu, dev markaların dahi söz konusu dijital pazarlama strateji olduğunda adım atmakta bir hayli geç kaldığını gözler önüne sermekte. Aslında bu durum özellikle küçük ölçekli firmalara avantaj sağlıyor ve küçük bütçelerle e-ticaret sektöründe başarılı projeler geliştirme imkânı sunuyor. Ülkemizde gerçekleştirilen toplam perakende satış hacminin henüz %2’sini oluşturan e-ticaret satışları

Kauf von Cipro

, sektörün hala büyümek isteyenler girişimcilerine tanınmış markaların faaliyet göstermediği alanlara girme olanağı sağlamakta.

Türkiye’nin hızlı gelişen sektörlerinden olsa dahi söz konusu e-ticaret olduğunda pek çok girişimcinin zannettiği gibi yoğun bir rekabetten söz etmek mümkün değil. Ülkemizde kullanılan yaklaşık 55 milyon kredi kartının sadece 22-23 milyonu e-ticaret siteleri üzerinden kullanıldığından, bu alanda yatırım yapacak yeni girişimciler için oldukça geniş bir potansiyelin hala değerlendirilmeyi beklediği söylenebilir. Dolayısıyla büyük markaların dev rakamlar ayırarak girdiği zannedilen e-ticaret sektöründe başarılı olmak için büyük bütçeler ayrılmasının şart olmadığı aşikâr. Pazarlama planını rasyonel temellere oturtan ve profesyonellerle çalışan girişimcilerin hala bu milyonlarca yeni müşteri potansiyeli olan alanda kârlı ticari faaliyetler yürütmesi mümkün.

2015 yılı itibarıyla senelik işlem hacminin 25 milyar TL civarında olduğu tahmin edilen yerli e-ticaret sektörü, toplam perakende sektörünün %1,5-2’lik kısmını oluşturmakta. Bu oran söz konusu e-ticaretin merkezlerinden kabul edilen İngiltere olduğunda %11’e çıkarken dünya ortalaması alındığındaysa %7’lik bir pay görülüyor. Ülkemizin dünya ortalamasını yakalaması e-ticaret sektörünün 125 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmine sahip olması anlamına geldiğinden, hala milyarlarca TL değerinde potansiyel bir işlem hacmi olduğu görülüyor. Bu rakamlar küçük ölçekli yatırımlarla sektöre hızlı bir giriş yapmak isteyen girişimciler için hala büyük fırsatları değerlendirme şansı olduğunu doğruluyor. Özellikle belli e-ticaret alanlarında hala ciddi fırsatlar bulunduğundan, her şey için çok geç olduğunu düşünmeden yeni fırsatları değerlendirmek üzere kolları sıvamakta fayda var.

Yorum Yapın